Samtalegrupper for etterlatte

Samtalegrupper for voksne ved tap av ektefelle/samboer, barn, foreldre eller venner.

SAMTALEGRUPPER FOR ETTERLATTE

Å sørge er å reagere naturlig på et tap. Sorgen bærer i seg smerten over at noe har tatt slutt. Sorg er ingen sykdom, men det kan være krevende. En samtalegruppe kan for mange være en god hjelp. Det å dele fellesskap, tanker, opplevelser og følelser med andre i en liknende situasjon kan gi en følelsen av at man ikke er alene, og at det man føler er helt normalt.

Dette er ingen terapigruppe, men en gruppe hvor vi forsøker å hjelpe hverandre et steg videre. Gruppen består av 5-8 deltakere som har opplevd noenlunde likt tap.

Søgne menighet, ved diakon Silje Wik Vesterfjell, samarbeider med diakonene i Kristiansand omsamtalegrupper for etterlatte. Nettverket «Sorg og omsorg - Diakonene i Den norske kirke i Kristiansand og Søgne», driver ved hjelp av frivillige samtalegrupper for voksne ved tap av ektefelle/samboer, barn, foreldre eller venner. Det arrangeres åpen temakveld om sorg hvert år i slutten av oktober. Gruppestart foregår kontinuerlig når det er nok deltakere med noenlunde likt tap. 5-8 deltakere + 2 ledere i hver gruppe. Det stilles ingen krav til kirkelig tilknytning eller tro.

For påmelding:

Ta kontakt med diakon i Søgne: Silje Wik Vesterfjell tlf: 99294604  eller koordinator for «Sorg og omsorg»: diakon Tone Benestad, Lund kirke tlf. 38196871

Ved mange nok deltakere fra Søgne, blir det gruppe i Søgne.

Gruppe for barn: for barn som har mistet en som står dem? Ta kontakt med Silje Wik Vesterfjell.

facebook: "Sorg og omsorg - Diakonene i Kristiansand og Søgne"