Pilgrimsvandring 2019

FRA HOVDEN I SETESDAL TIL RØLDAL STAVKIRKE.

PILGRIMSVANDRING FRA HOVDEN I SETESDAL TIL RØLDAL STAVKIRKE.

Onsdag 14/8 2019 kl. 1700 til søndag 18/8 2019 kl.1800

KLIKK HER FOR PÅMELDING.

Søgne menighet arrangerer pilgrimsvandring fra Hovden til Røldal stavkirke. Ledere på turen er  Birte Løvåsen, Einar Skarpeid og Silje Wik Vesterfjell. Sognepresten har god erfaring med å arrangere pilgrimsvandringer i denne traseen. Einar Skarpeid har erfaring som turleder i DNT. Diakoner har tradisjon for å være med å arrangere og delta i pilgrimsvandringer.

Pilgrimsvandringene i Norge har røtter tilbake til middelalderen. Pilgrimsvandringene til Røldal varte frem til 1800-taller.  Målet for vandringen var det undergjørende krusifikset i Røldal Stavkyrkje.
Den moderne pilegrimsvandringen er en fire dagers fjelltur med pilegrimsfokus og ettertanke.

Vi tenker en samling på Hovdestøylen første kvelden. Folk kan overnatte hvor de selv ønsker, men alle ordner overnatting selv. Neste dag er vandringen i gang i vill, uberørt og storslagen natur. Overnatting blir på turisthyttene Sloaros og Holmavatnhytta. Siste overnatting blir i telt ved Kaldevatn/Haukelifjell.

Vi legger opp til å ha noen sosiale samlinger i forkant av turen for å bli kjent, skape trygghet og turglede.

Dag 1:  Onsdag 14/8 2019
Vi kjører fra Søgne onsdag 14/ 8 2019 kl. 1700.Alle har ansvar for at de selv kommer opp.  Vi ankommer Hovden ca. kl. 2030.  Overnatting på Hovdestøylen turisthytte eller andre steder.

Dag 2: Torsdag 15/8 2019
Torsdag morgen går vi fra Hovden til Sloraos. På Sloaros har DNT Sør en selvbetjent hytte for overnatting, med mulighet for kjøp av proviant. Turen starter øst for skiheisen og går på merket T-løype mot Krossloskardet. Det er jevn stigning fra ca. 850 meter til ca. 1300 meter, før det går bratt ned på andre siden. Vi passerer flere flotte fjellvann på en lettkupert løype inn til hytta. Turen tar ca. 6 timer og er på ca. 12 km. Turen vurderes som krevende pga stigningen.

Dag 3: Fredag 16/8 2019
Vi spaserer videre fra Sloaros til Holmavatnhytta. Det er en lett kupert løype på ca. 15 km. Vi forventer å bruke ca. 7 timer, og traseen vurderes som noe mindre krevende. Vi går i et høyfjellsterreng med mange vann, og hytta ligger med en praktfull utsikt over Holmavatn.  Her kan vi kjøpe proviant for dagen og neste dag. Siste mulighet for proviantering.

Dag 4: Lørdag 17/ 8 2019
Nå kommer vi inn i et mer krevende, men desto mer storslagent uberørt høyfjellsterreng.  Denne traseen vurderes naturmessig som turens høydepunkt. Vi skal stige opp i høyfjellet med storslagen utsikt, magiske daler og vide vidder.   Turen går utenom sti og merket rute. Vi legger opp til en dagsmarsj på ca. 10 timer denne dagen før vi slår opp teltene for overnatting.

Dag 5: Søndag 18/8 2019
Nå startet vandringen fra høyfjellet ned til Røldal.  Første del av turen går i terrenget, mens siste delen går på grusvei/vei. Vi skal ned ca. 1000 høydemetere, og det er krevende med forholdsvis tung sekk. Vi avslutter turen ved Røldal stavkirke.

Gradering: Turen vurderes som krevende, og man må ha  erfaring med å gå i fjellet med tung sekk.

Oppmøtested: P-plass ved Nygård skole

Transport: Vi legger opp til å samordne og kjøre privatbiler. Vi tar buss fra Røldal til Hovden på søndag kveld.

Turledere: Birte Løvåsen, Einar Skarpeid, Silje Wik Vesterfjell

Påmelding og påmeldingsfrist: 1 mars. Etter prinsippet «førstemann til mølla».  Gjøres inne på denne siden, påmeldingslink blir tilgjengelig 19. desember. Dere vil bli kontaktet etter søknadsfrist.

Pålagt infomøte: Torsdag 14 mars kl. 18.00. På møtet avtales 2 fellesturer. Det blir også en felles samling rett før avreise som avtales med gruppen.

Pris: 500 kr til felleskassen, ellers finansierer hver enkelt deltaker utgifter til turen.

Vilkår: Den enkelte turdeltaker må underskrive på at man har et selvstendig ansvar for egen sikkerhet og trygghet. Turledelsen vil selvsagt legge forholdene til rette for en trygg og godt gjennomført tur. Ved påmeldingen aksepteres Søgne menighets vilkår for turdeltakelse og betaling.

Betaling: På første infomøte 14 mars.

Kontaktinfo: Einar Skarpeid, tlf: 41414130.

Transport: Røldal bygdetjenester – Minibuss 16 seter samt en ordinær taxi – 4 seter og 6 seter.

Buss: Røldal kl. 1545 – Hovden kl. 1800 – kr. 188,- 2018

Transport Hovden- Kristiansand. Vi legger opp til å samordne og kjøre privatbiler.