NÅ KOMMER JULA HIT - Julekonsert Jon Lotterud band og Søgne KorMix


SØNDAG 18. desember kl. 19.00 får vi storfint besøk fra østlandet i Søgne hovedkirke med Jon Lotterud, Trond Nagell-Dahl, Ingvild Nagell-DahlHelge Harstad og Kjell Håkon Aalvik. Søgne KorMix medvirker også i konserten. 

Lenke til FB arr: Nå kommer jula hit

Billetter a kr. 250,- kan du kjøpe på Vippsnr. 619567 (Søgne menighet)

Jon Lotterud – låtskriver, sanger, korleder og pianist fra Gjøvik har med seg et stjernelag av medmusikanter i Trond Nagell-Dahl (den krøllete pianisten i Beat for beat gjennom 20 år, keyboardist i Hellbillies og kapellmester i utallige show og TV-produksjoner), Ingvild Nagell-Dahl (Skal vi danse – vokalist, medvirket i Beat for beat, utgitt cd-en «Already on my way»), Helge Harstad (spellemannsbelønnet bassist for bla. Lars Bremnes, Gisle Børge Styve, Trollsti og Niko Valkeapää), Kjell Håkon Aalvik (trommeslager fra Mandal som har spilt mye for gospelkoret Refleks, danske Cordelia m.m).

Bandet har 20 års jubileum med sine julekonserter rundt om i Skandinavia. Kvelden skal være en lavterskelkonsert med lun stemning der du får med deg mange flotte nyskrevne julesanger som vi tror kommer til å feste seg i minnet ditt. Søgne KorMix sine 15 sangere vil være med og fargelegge flere av innslagene i konserten i tillegg til å presentere noe eget.

Her følger en liten hilsen fra Jon: 
Det nærmer seg jul og julekonserter og vi gleder oss til det!
I den anledning kom det plutselig en ny julelåt i hodet mitt.

Når en har levd en stund så tenker en jo tilbake på jula i gamle dager «hime i urskau». Som seksåring ble jeg ført over veien av moren min for å kjøpe julegaver på samvirkelaget. En av disse julegavene er den lille hvite engelen i videoen. Den var til Mamma. Nå er hu borte og engelen havnet hjemme hos oss på Gjøvik. Den har gått i gulvet mange ganger og limt i sammen igjen like mange ganger. Vingene er knekt, men for meg har den blitt et symbol på selve livet. Vi går i bakken, opplever små og store utfordringer. Da får en lime i sammen det som går an, reise seg og gå videre!

Et av de fineste minnene fra gamle dager, er når jeg år etter år ringte jula inn i Aurskog kirke. Egil Øyen som kirketjeneren het på den tiden, ble glad for litt avlastning. Derfor tok nevøen hans og jeg over jobben. År etter år hadde vi samme prosedyre. Vi kjøpte en gedigen sigar. Den ene ringte et kvarter og den andre røkte et kvarter. Så byttet vi på til timen var ferdig. Det var jo rene galskapen. Den gamle trekirka kunne jo ha brent ned. Heldigvis står den enda og utsynet fra kirketårnet glemmer jeg aldri. Alle lukene var oppe og vi så utover bygda vår i alle retninger. Hvis jeg liksom myste mot «æljhøgda» kunne jeg se englene over det gamle branntårnet – og de sang «Gloria» og om fred på jorden! Etter som årene går og en ser hva som skjer rundt på denne kloden, har liksom englenes sang om fred på jorden blitt et større og større paradoks.
Men jeg klamrer meg til håpet og synger nærmest i trass:

"Gloria, Gloria! Englene sang om en nåde så stor.
Gloria, Gloria! Himmelens kjærtegn - et håp for en såret jord"

God førjulstid!

Tilbake