Samtalegrupper for etterlatte


Samtalegrupper for voksne ved tap av ektefelle/samboer, barn, foreldre eller venner.

 

Å sørge er å reagere naturlig på et tap. Sorgen bærer i seg smerten over at noe har tatt slutt. Sorg er ingen sykdom, men det kan være krevende. En samtalegruppe kan for mange være en god hjelp. Det å dele fellesskap, tanker, opplevelser og følelser med andre i en liknende situasjon kan gi en følelsen av at man ikke er alene, og at det man føler er helt normalt.


Dette er ingen terapigruppe, men en gruppe hvor vi forsøker å hjelpe hverandre et steg videre. Gruppen består av 5-8 deltakere som har opplevd noenlunde likt tap.


Søgne menighet, ved diakon Lene Nilsen Berge, samarbeider med diakonene i Kristiansand om samtalegrupper for etterlatte. Nettverket «Sorg og omsorg - Diakonene i Den norske kirke i Kristiansand og Søgne», driver ved hjelp av frivillige samtalegrupper for voksne ved tap av ektefelle/samboer, barn, foreldre eller venner. Det arrangeres åpen temakveld om sorg årlig. Gruppestart foregår kontinuerlig når det er nok deltakere med noenlunde likt tap. 5-8 deltakere + 2 ledere i hver gruppe. Det stilles ingen krav til kirkelig tilknytning eller tro.


For påmelding:

Ta kontakt med diakon i Søgne: Lene Nilsen Berge tlf: 47701694 eller koordinator for «Sorg og omsorg»: diakonrådgiver Inger Johanne Bolstad, tlf. 45 02 29 88


Ved mange nok deltakere fra Søgne, vurderes det gruppe i Søgne.


Gruppe for barn: for barn som har mistet en som står dem nær? Ta kontakt med Lene Nilsen Berge.

 

Tilbake