Nordisk jazz og nye salmer. KONSERT


Torsdag 23. september kl. 19.30 arrangerer vi en spennende konsert med en kjent jazzkvintett fra København. Gruppen skulle vært her høsten 2020 for å innvie nytt flygel men måtte utsette turneen pga. pandemien, men nå er de endelig klare for å gi oss en stor musikkopplevelse i Søgne hovedkirke. Billetter kr. 250 til vippsnr. 619567.

 

Sjekk her for å høre en hilsen fra Mads Granum: 

 

 Norge turne - præsentation.mp4

-----------------------------

Berømt dansk kvintett gir fire jazzete kirkekonserter

Den populære Mads Granum Quintet gir fire kirkekonserter i Norge, hvor publikum får muligheten til å oppleve ny rytmisk kirkemusikk i form av moderne jazzsalmer.

 

Kirkemusikk høres ikke ut som det vanligvis gjør når den berømte Mads Granum -kvintetten fra Danmark i perioden 22. sep. - 25. sep. har fire kirkesaler i Norge. Dette er jazzet musikk, hvor organist Mads Granums egne og nye melodier garanterer en intens og unik musikalsk opplevelse, hvor ingen konserter er like.

 

Komponist og jazzpianist Mads Granum er en av Danmarks mest fremtredende innovatører av kirkemusikktradisjonen, hvor han leverer sin egen tolkning av kirkemusikk og den nordiske salmetradisjonen basert på jazz.

 

Dette betyr at den vakre og kirkemusikken blandes med et snev av jazzens villskap og improvisasjon, hvor saksofon, kontrabass, trommer, piano og vokal gir samtidslivet til de moderne tekstene.

 

10 helt nye salmer

I 2017 ga Mads Granum ut salmealbumet "With his arms full of love", der flere sanger er inkludert i den danske folkehøgskolens sangbok og den islandske salmen. Albumet ble også utgitt i Norge, der tittelsporet har fått fotfeste i de norske kirkene.

 

Nå er Mads Granum klar med 10 splitter nye jazzsalmer med melodier av ham selv og tekster av datidens beste danske salmeforfattere. Konsertturnéen i Norge vil by på sanger fra både det nye og det gamle albumet, og publikum forventer en spesiell opplevelse, sier Mads Granum, som bl.a. har spilt til kronprins Frederiks 50 -årsdag.

 

"Vår tolkning av ny kirkemusikk gir publikum en intens opplevelse og tilbyr en livlig, musikalsk reise, hvor du i beste fall kommer i kontakt med dypet selv," sier Mads Granum, som ser frem til å opptre i Norge som en del av kvintettens høsttur.

 

Entusiastisk biskop

Når Mads Granum tar seg en tur til Norge, er det fordi kort tid før koronaen stengte landene i fjor, ble han invitert til landet av biskopen i Kristiansand for å fremføre musikken hans. Den påfølgende interessen var stor, men det er først nå at en konsertserie er mulig.

 

- Jeg gleder meg til å spille musikken min i Norge og vise hvordan jazzsalmer kan bevege folk på en ny måte, sier Mads Granum, som etter konsertturnéen i Danmark og Norge skal spille en rekke konserter i Russland, hvor han tidligere har utført med stor suksess.

 

 

Sjekk ut mer av musikken deres:

www.facebook.com/MadsGranumMusic

www.youtube.com/c/MadsGranumMusic 
www.madsgranum.dk
www.vocalicious.dk

Tilbake